Mieleni minun tekevi

Mieleni minun tekevi -kirja

Mieleni minun tekevi – Mielenterveyskuntoutujien Klubitalot 20 vuotta Suomessa

Kirjassa esitellään 20-vuotista klubitalotoimintaa Suomessa käyttäjäkokemusten, heidän omaistensa ja muiden sidosryhmien näkökulmasta sekä lukuisten arviointitutkimusten valossa. Yhteisöllisen kuntoutumisen Klubitalot toimivat mielen sairauksista toipuvien henkilöiden tukena kohti omatoimista elämänhallintaa ja itsenäistä elämää.  Useiden tutkimusten mukaan mielenterveyskuntoutujat ja heidän läheisensä kokevat saaneensa psykiatrisesta terveydenhuollosta lähinnä lääkehoitoa ja terapiapalveluja. Heidän koulutukseen, itsenäiseen asumiseen, työllistymiseen, toimeentuloon, syrjintäkokemusten hallintaan ja edunvalvontaan liittyviä tarpeita ei ole otettu riittävästi huomioon. Klubitalotoiminta vastaa juuri näihin vähäiselle huomiolle jääneisiin tarpeisiin.

290-sivuisessa kirjassa esitetään myös millaista mielenterveyspolitiikkaa Suomessa tulisi kehittää kansainvälisiin mielenterveysalan suosituksiin perustuen. Kirjassa luodataan myös psykososiaalisen kuntoutumisen ja klubitalotoiminnan tulevaisuuden näköaloja mielenterveyskuntoutujien osallisuuden edistämiseksi yhteiskunnassa. Mieleni minun tekevi soveltuu oppikirjaksi sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

”Tavoitteenamme on että tulevien vuosien aikana saisimme rakennettua vahvan, toimivan Klubitaloverkoston Suomessa. Paraskaan järjestelmä tai organisaatio ei merkitse mitään ilman sitä että teemme töitä ihmisinä ihmisille, kuten koko Klubitalon ideologiaan kuuluu.”
-Juha Rehula, perhe- ja peruspalveluministeri

Kirjan on toimittanut mielenterveys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Esko Hänninen.

Kirjan PDF-versio löytyy TÄÄLTÄ.

Kirjan mediatiedote löytyy TÄÄLTÄ.

Kirjan markkinointitiedote löytyy TÄÄLTÄ.

Kirjan tilaukset
Kirjaa voi tilata sähköpostitse osoitteesta: klubitalokirjatilaukset@gmail.com
Kirjan hinta on 13,00 euroa, johon lisätään postitus- ja pakkauskulut. Kirjan postitus- ja pakkauskulut määräytyvät seuraavasti:

1 kirja 8,40 €
2 kirjaa 10,10 €
3-4 kirjaa 12,80 €

Kuvia kirjan julkistamistilaisuudesta löytyy TÄÄLTÄ.

Esko Hännisen haastattelu Ylen uutisissa löytyy TÄÄLTÄ.