Klubitalot sote- ja maakuntauudistuksessa

Sieppaa

Klubitalot sote- ja maakuntauudistuksessa – Kuntoutujien kokemuksia ja toiveita
Esitteen on toimittanut Esko Hänninen (2017).

Esitteen on PDF-versio löytyy TÄÄLTÄ.

Tämä esite on tiivistelmä toukokuussa 2016 julkaistusta mielenterveyskuntoutujien klubitalotoiminnan 20-vuotista kehitystä Suomessa esittelevästä juhlakirjasta ”Mieleni minun tekevi”. Kansikuva on tiivistelmä yli hallinnonalojen rajojen toimivista klubitaloista, joissa kuntoutujien omat tarpeet ja elämänhallinnan tavoitteet ovat keskiössä.
-Mikko Heino, Suomen Klubitalot ry:n puheenjohtaja

Maailman Terveysjärjestön (WHO) mukaan monitieteellinen tutkimusnäyttö osoittaa, että mielen sairauksia ja muita psykososiaalisia ongelmia kokeneet henkilöt voivat toipua toimintakykyisiksi asuinyhteisöjensä jäseniksi. Siksi palvelukäytäntöjä on uudistettava siten, että mielenterveyskuntoutujien sosiaalinen osallisuus ja yhdenvertaisuus muiden kanssa toteutuvat. Asiantuntevaa tukea tarvitaan mm. työelämässä tarvittavien valmiuksien oppimisen, koulutusmahdollisuuksien, asumisen ja työllistymisen järjestämisessä sekä syrjivien asenteiden vastaiseen työhön.

Suomen nykyiset Klubitalot ja tulevat uudet talot tarjoavat asiantuntevaa tukea, ohjausta ja vertaistukea kuntoutujien ilmaisemiin tarpeisiin. Siksi on välttämätöntä, että Klubitalojen toiminta ja kestävä rahoitus turvataan SOTE- ja maakuntahallinnon uudistusten yhteydessä.”
-Esko Hänninen, Suomen Klubitalot ry:n yhteistyöasiamies